Sunday, September 9, 2012

İskender Kebabı Tarifi






































İskender Kebabı



MALZEMELER

1/2 Kg Kusbasi Et

2 Adet Sogan 

3 Dis Sarmisak

3 Adet Domates

2 Adet Sivri Biber

Tuz, Karabiber

1 Çay Kasigi Salça

1 Su Bardagi Sicak Su

1 Adet Pide

1 Çay Kasigi Tereyag

Üzerine:

2 Çorba Kasigi Yogurt

YAPILIŞI

Yarim kg kusbasi eti tencereye alin. 2 adet sogan ve 3 dis sarmisagi

yemeklik dograyin. Küp küp dogranmis 2 adet sivribiber ve 3 adet

domatesle birlikte tencereye ekleyin. 1 çay kasigi salça, tuz ve karabiberi

ilave edin. Domateslerin suyu çekene dek kisik ateste pisirin. 1 su bardagi

sicak su ekleyin. Sebzeler iyice yumusayinca ocaktan alin. 1 adet pidenin

üzerine 1 çay kasigi tereyagini sürün. Kare biçiminde kesin. Etleri pisirdiginiz

suyu pidenin üzerine dökün.Daha sonra etleri dizin. Etlerin yanina 2 çorba

kasigi yogurt ekleyin. 2 çorba kasigi tereyagini eritip, etlerin üzerine gezdirin.

No comments:

Post a Comment