Sunday, September 16, 2012

Güveçte Buğday Çorbası tarifi

    Malzemeler
  • 6 su bardağı tavuk suyu

  • 1 kahve fincanı buğday

  • 2 baş soğan

  • 1 adet limon

  • 1 kahve fincanı mısır

  • 2 yemek kaşığı margarin

  • Biraz tavuk eti (beyazından)






Güveçte Buğday Çorbası : Çorba çeşitleri insanların düşünce sınırları zorlamakta. Çok lezzetli ve besleyici olan güveçte buğday çorbasını henüz denemediyseniz mutlaka sayfamızı ziyaret etmelisiniz.


Hazırlanışı :
Mısır ve buğdayları temizledikten sonra suyun içine atın ve iyice kabarmasını sağlayın. Derin bir tencere içinde iki kaşık yağı eritin ve ince doğradığınız iki baş soğanı erittiğiniz yağa ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun.


Ardından 6 bardak tavuk suyu hazırlayın. Tavuk suyunu tencereye koyun, suda şişen buğday ve mısırı da tencereye ilave edin. Ardından içine biraz tavuk eti didikleyerek çorbayı pişirin. Limon suyu ile servis yapın. Afiyet olsun.
Gvete Buday orbas tarifiHazırlanma süresi : 35 Dakika
Pişirme süresi : 15 Dakika
Servis : 4 Kişilik


20 kalori 4,1 Gr yağ Kolesterol : 35 mg


Son güncelleme : 15 Eylül 2012 / Ugur Yurt

No comments:

Post a Comment