Sunday, August 19, 2012

Ramazan Bayramı 2012 Sarma Kadayıf Tarifi Hazırlanışı



Bu yıl Ramazan Bayramı 19 Ağustos 2012 Pazar Günü , Bayrama Özel Sarma Kadayıf Tarifi Ramazan Bayramı 2012 Sarma Kadayıf Tarifi Hazırlanışı



Sarma Kadayıf  MALZEMELER:

DIŞ HAMURU İÇİN:

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı süt

1 yumurta

1/2 çay bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı sirke

1 paket kabartmatozu

alabildiği kadar un

DİĞER MALZEMELER:

300 gr kadayıf

bolca iri çekilmiş ceviz içi ( miktarı size kalmış)

250 gr tereyağ

1 küçük çay bardağı sıvıyağ

ŞERBETİ İÇİN:

5 bardak şeker

5 bardak su

yarım limon



Sarma Kadayıf  HAZIRLANIŞI

Önce şerbetimizi kaynatalım.Şekeri suyu ve yarım limonu sıkmadan kabuğuyla beraber içine atıp kaynatıyoruz.Şerbetimiz kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika kaynatıp kapatıyoruz ve soğuması için soğuk bir yere alıyoruz.Bu şekilde kaynayan şerbetiniz çok güzel ve kıvamlı olur.....

Sonra hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğurup dinlenmeye bırakıyoruz.15 dakika dinlendikten sonra mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz ve nişasta ile tabak büyüklüğünde açmaya başlıyoruz.İki küçük hamuru üst üste koyup büyükçe bir yufka açıyoruz.Üzerine didiklediğimiz kadayıfı ve ceviz içini serpiyoruz...

Sonra rulo şeklinde sarıp iki parmak enliliğinde kesiyoruz. Resimde de göreceksiniz zaten nasıl yapıldığını.Sonra kestigimiz parçaları tepsiye dik şekilde diziyoruz. Üzerine erittiğimiz tereyağı ve sıvıyağ karışımını döküp fırına sürüyoruz. Tatlımızın altı üztü nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.Sonra fırından çıkan tatlımızı 5 dakika ilk sıcaklığı çıkınca şerbetini döküyoruz...

İster fıstıkla süsleyip servis yapın,ister kaymakla,ister dondurma ile ama kesinlikle yapmanız mümkün. alıntı...

No comments:

Post a Comment