Saturday, August 11, 2012

Beykoz Kebabı Tarifi




Beykoz Kebabı Tarifi

Malzemeleri:

- 3 adet kuşbaşı tavuk eti

- 4 adet kemer patlıcan

- 1 adet kurusoğan

- 1 adet sivri biber

- Yeteri kadar tuz ve karabiber

- Kızartmak için ½ su bardağı sıvıyağ

- 4 yemek kaşığı sıvıyağ (tavuk sote için)

- Üzerine taze kaşar peyniri

Püresi için Malzemeleri:

- 1 çay bardağı süt

- 2 adet orta boy patates

- 1 yemek kaşığının ucuyla tereyağı

- Yeteri kadar Tuz

Sosu İçin Malzemeleri:- 1 su bardağı su

- 1 yemek kaşığı salça






Yapılışı: Patlıcanları alaca şekilde soyuyoruz. Karnıyarık gibi bir çizik atıyoruz. Bir tava içerisinde Kızdırdığımız sıvıyağda kızartıyoruz. Kızaran patlıcanlarımızı peçete veya havlu yardımı ile yağlarını çektirelim. Soğanı ve biberi yemeklik olacak şekilde doğrayalım ve tava da önce soğanları 1 dakika kadar kavuruyoruz. Daha sonra tavukları ekliyoruz. Suyunu salınca biberleri de ekleyerek yeteri kadar tuz ekiyoruz. Tavuklar pişinceye kadar sote işlemini yapıyoruz.

Patatesleri haşlıyor ve çatalla eziyoruz. Bir tavaya alarak üzerine süt ve margarini ekliyoruz. Tava da sütü karıştırarak tuzla bağlıyoruz. Kızartmış olduğumuz patlıcanları fırın tepsisine diziyoruz. Sotelediğimiz tavukları patlıcanlara paylaştırıyoruz. Patates püresini de daha sonra tavukların üzerine doğru yerleştiriyoruz. Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini serpiyoruz. Su ve salçayı da karıştırarak tepsinin tabanına döküyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında patlıcanları üzerini kızarana kadar pişiriyoruz. Beykoz Kebabı nı afiyetle yiyebilirsiniz.



Kategori : Tavuk Yemekleri, Yemek Tarifleri

Etiketler : Patlıcan Yemekleri

No comments:

Post a Comment