Friday, July 6, 2012

kolay yemek tarifi Taze Meyve Karışımlı Mini Tartlar

Malzemeler

4 çay bardağı un

1 çorba kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı toz fındık

2 çorba kaşığı tozşeker

Dolgu malzemesi:

1-2 çorba kaşığı buzlu su

125 gram vişne

200 gram küçük doğranmış elma

160 gram kuru üzüm

75 gram kuru erik

Yarım çay bardağı file badem

1 kahve fincanı tozşeker

2 çorba kaşığı kuru meyve

1 çay bardağı portakal suyu

1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Yarım çorba kaşığı tarçın, zencefil

Üzeri için:

Pudraşekeri

Yapılışı

Fırını önceden 160 derecede ısıtın. Un ve tereyağını blenderde karıştırın. Kalan malzemeyi ekleyip yoğurun ve hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Hamuru açıp, küçük bir kısmını ayırın. Kalanından kalıpla 7 cm çapında yuvarlaklar kesin. Muffin kalıplarına yerleştirin ve çatalla üzerlerini delin. Hamurların üzerlerine yağlı kağıt ve nohut koyup, 10 dakika pişirin. Daha sonra yağlı kağıtla, nohutları alıp, muffinleri 10 dakika daha pişirin. Dolgu malzemesini derin bir tencereye alıp, meyvelerin çok az suyu kalana kadar çok kısık ateşte pişirin. Hafifçe soğuduktan sonra, dolguyu tartöletlerin içine koyun. Kalan hamuru da açıp, küçük yıldız kalıbıyla şekiller çıkarın. Yıldız şeklindeki hamur parçalarını tartların üzerine yerleştirip, önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 20 dakika pişirin. Pudraşekeri serpip, servis yapın.

No comments:

Post a Comment